Lucy

ארנונה בדירת קרקע במפלס נמוך

שלום. אני ובן זוגי שכרנו דירה במרכז תל אביב בקומת קרקע, הבניין במפלס נמוך ככה שהכניסה לדירה היא במפלס רגיל וחדר השינה הוא כמו בקומת מרתף והחלונות קטנים ונמצאים גבוה. אנו נמצאים בדירה מעט יותר משנה כי הערכנו את החוזה. זמן קצר לאחר שהארכנו, קיבלתי טלפון פתאומי בוקר אחד מבעלת הדירה שאמרה לי לכבות את האור בדירה, לסגור את החלונות והווילונות ולא לפתוח את הדלת מכיוון שפקחים של העיריה נמצאים בחוץ. האם זה אומר שהנכס לא חוקי? וייתכן שכל הארנונה ששילמנו שהעברנו ישירות לבעלת הדירה בכלל לא היינו אמורים לשלם? איך אפשר לבדוק את זה? תודה מראש.

עו"ד ירון נדם

עיון בתיק הבניין במינהל ההנדסה (רח' פילון 5), אף בעין לא מקצועית, יכול ללמד האם המרתף הוא חלק מהיתר הבניה והאם נבנה כדין. לעניין הארנונה, הכלל הוא שהמחזיק בפועל משלם את הארנונה וההסדר שלך מול בעלי הנכס הוא עניין חוזי שאמור לכסות את התחייבויותיך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה