סרגיי

שינוי חיוב ארנונה.

שלום רב, הנני נשוי + 2 ומזה כחמש שנים מתגורר יחד משפחתי אצל הורי המבוגרים, לצערי הרב הורי נכים וצריכים את תמיכתנו המלאה שכן אין באפשרותנו לממן להם מוסד או שהות אחרת. העירייה המקומית עד לאחר הבחירות האחרונות, חייבו את הורי בתשלומי ארנונה בהתאם למצבם הבריאותי ובהנחה הרלוונטית (שניהם נכים 100%). למרבה הפתעתי לאחר הבחירות, לאחר בקשתי לאישור תושב העיר לצורכי עבודתי, שונו חיובי הארנונה לחיוב מלאה על שמי והוסרה ההנחה אשר זכאים לה הורי. החיוב שונה שמי על אף היות הדירה רשומה על שם הורי 2/3 להורי, 1/3 על שמי. 1/3 מהדירה נרשמה על שמי זאת משום הצורך לערב נוסף במשכנתא אשר לקחו הורי ולצורך הבטחת קבלת המשכנתא נרשמה הדירה גם על שמי. שאלתי האם פעלה העירייה כדין על אף היות הדירה של הורי? מה עלי לעשות על מנת לשנות את המצב? תודה רבה.

עו"ד ירון נדם

הככל הוא שחיוב הארנונה מוטל על המחזיק בנכס ולאו דווקא על הבעלים. ככל ואתם רשומים במחזיקים במשותף, אין סיבה שלא ימשיכו את ההנחה, לפחות על החלק היחסי. אני מציע שתפנה בעניין לועדת ההנחות ותגיש בקשה מחדש. יוער כי אין חקיקה מוסדרת בעניין זה אלא רק נהלים פנימיים, שאף שונים מרשות לרשות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה