איילה

העלאת ארנונה בגלל מרפסת לא מקורה בחיפה

שלום רב, קיבלתי מכתב מעיריית חיפה - המחלקה לחיובים, שבהסתמך על ממצאי פיקוח שנערך בנכס (הדירה שלי) ע"י מודד מטעמם וכן לפי מדידה בתוכניות מנהל ההנדסה, הם מעלים לי את הארנונה כי הם מחשיבים עוד שטח של 33.60 מ"ר בסיווג מ5 - שטחי עזר (מרפסת). מעבר לעובדה שהחישוב נראה לי מוגזם ולא ברור לי איך נעשה (האם ניתן למדוד דירה מבחוץ?), רציתי לשאול אם עיריית חיפה גובה ארנונה על מרפסת לא מקורה? (יש קירוי חלקי מעל למרפסת במרחק גובה של שתי קומות, ולא קומה אחת, ולפי בדיקה מעמיקה למדיי שערכתי, מרפסת נחשבת למקורה רק אם הקירוי הוא פחות מגובה של שתי קומות מעל למרפסת.) בתודה רבה מראש.

עו"ד לנגר נמרוד

תצטרכי לבדוק את הצו וכן לדבר עם העירייה בעניין להבנת הסיווג הספציפי. אם תרצי תוכלי לשלוח לי צילום של החיוב nimilanger@gmail.com ואתן מבט ואראה אם יש לך טענות נוספות. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה