עדי

התפטרות וכניסה להריון

שלום רב. אני עובדת במקום עבודתי 4 שנים רצופות, ובנוסף סטודנטית לתואר שני. זה קרוב לשנה אני חשה מיצוי ומיאוס ובכוונתי לעזוב את מקום העבודה, אך מה שעוצר אותי זה הרצון בהריון והחששות הן לאבד את דמי הלידה והן ״להתקע״ בשל ההריון כשנה ללא עבודה. לצערי הרב, מזה כחצי שנה איני מצליחה להכנס להריון, במהלכן חוויתי גם הפלה מוקדמת. התחושה היא של מעגל קסמים - אני לא מצליחה להכנס להריון בשל סטרס במקום העבודה הנוכחי, ולא מצליחה לעזוב את מקום העבודה בגלל הרצון בכניסה להריון. אני מעוניינת לדעת באיזה אופן הכי נכון לפעול: -לחכות עד לכניסה להריון (ובמקרה זה - באיזה שלב אוכל לעזוב ולהיות זכאית לדמי לידה)? - לעזוב ולמצוא אפילו עבודה זמנית בעוד כחודש-חודשיים (ובמקרה זה - לפי איזה שכר יחושבו דמי הלידה? ואם המשרה החדשה תהיה חלקית)? בעיקר מעוניינת לדעת מה המחיר שאצטרך לשלם אם אעזוב את מקום העבודה לפני כניסה להריון - ועד כמה משתלם לי לחכות תודה רבה, עדי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כדי לקבל דמי לידה את צריכה לעבוד בזמן היותך בהיריון, ואת צריכה שביום שתפסיקי לעבוד (לרגל לידה או יציאה לשמירה או כל הפסקת עבודה אחרת) יהיו בידייך לפחות 10 תלושים מתוך 14 חודשים שקדמו לאותו מועד או 15 תלושים מתוך 22 חודשים שקדמו. המינימום לקבל מחצית דמי לידה הינם 6 תלושים. אם לא תעבדי בכלל בזמן ההיריון לא תהיי זכאית לדמי לידה. מעבר לזה התשובה לשאלתך היא מורכבת מאוד ואני מציעה לך לפנות ולקבל יעוץ הרבה יותר מקיף כדי להבין את הפלוסים והמינוסים של כל החלטה שתקבלי.