יעל

התפטרות לפני לידה וקבלת הזכויות

אני כרגע בחודש שביעי להריון. יצאתי לשמירת הריון בסוף אוגוסט עקב כאבי גב ואגן, אך כעת גיליתי שביטוח לאומי דחה את התביעה ולא אושרה לי הקצבה. אני מתכוונת להגיש ערעור על ההחלטה.במידה וביטוח לאומי ידחה גם את הערעור, אני אשקול להתפטר מכיוון שאינני יכולה לחזור לעבודה מבחינה פיסית. מרחק הנסיעה לעבודה כרגע עומד על שעתיים לכל כיוון, ואם מוסיפים לזה עוד 8 שעות של ישיבה מול מחשב- הגב שלי לא יעמוד בזה. שאלתי היא כזאת: האם עדיין אהיה זכאית לדמי לידה אם התפטרתי בחודש שביעי או שמיני והמשכורת האחרונה שלי התקבלה בספטמבר? האם אוכל לחתום אבטלה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לדמי לידה תהיי זכאית במידה ויש בידיים לפחות 10 תלושים מתוך 14 חודשים שקדמו ליום שני הפסקת לעבוד, או 15 תלושים מתוך 22 חודשים. לגבי דמי אבטלה,את צריכה לפחות 12 תלושים מתוך 18 חודשים שקדמו ליום שבו התחלת לחתום אבטלה.