הודיה

דמי לידה אחרי חופשה ללא תשלום

שלום, אם יצאתי לחלת אחרי חופשת לידה ילד ראשון ושילמתי ביטוח לאומי באופן פרטי לאחר 2 חודשי חלת שבהן המעביד משלם- 1.האם התקופה בה שילמתי בטוח לאומי באופן פרטי נחשבת כתקופת עבודה למניין 10 מתוך 14 חודשי עבודה לצורך קבלת דמי לידה מלאים לילד שני ? או שאני חייבת לעבוד ( ולא מספיק לשלם באופן פרטי דמי ביטוח לאומי בחלת)לפחות 10 חודשים מתוך 14 חודשים לפני שיולדת שוב? 2. החודשיים בתום חופשת הלידה שבהם משלם המעביד דמי ביטוח לאומי נחשבים במניין ה10 חודשים מתוך 14 ? 3.אם הבעל יוצא לחופשת לידה עדיין בדיקת הזכאות של 10 מתוך 14 או 18 מתוך22 חודשי עבודה נבדקת על תקופת עבודת האשה או על תקופת עבודת הבעל ? 4. במידה והבעל יוצא לחופשת לידה במקומי סכום דמי הלידה הוא לפי המשכורת שלו ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כדי להיות זכאית לדמי לידה את חייבת לעבוד במהלך ההיריון כדי שיהיה לך "יום קובע", אם את לא עובדת בכלל לא תהיי זכאית לדמי לידה (אלא אם כן מדובר בהיריון עוקב דהיינו היריון שנכנסת אליו בזמן החל"ד בתשלום הראשונה). תשולם דמי הביטוח הלאומי על-ידך או ע"י המעסיק מספיק כדי להקנות לך את תקופת האכשרה, אבל כאמור, את חייבת לעבוד כדי שיהיה "יום קובע". תקופת האכשרה נבדקת ביחס לאשה שכן היא זאת שצריכה להיות זכאית לדמי לידה, אם היא לא זכאית גם הבעל לא זכאי מכוחה.