טליה שלומי

האם התפטרות לפני לידה פוגעת בזכויות דמי לידה

שלום, יש לי אפשרות להגדיל את מספר השעות בעבודה בארבעת החודשים הקרובים (עד הלידה), אך רק אם אודיע בכתב שאינני מתכוונת לחזור לעבוד לאחר חופשת הלידה. כיוון שבכל מקרה תיכננתי שלא לשוב למקום עבודה זה ולחפש עבודה אחרת, וכיוון שחבל לי שלא לעבוד את שעות העבודה הנוספות בחודשים הקרובים, אני נוטה להסכים ולהודיע על התפטרותי, האם יש עדיפות לתאריך מסוים ביחס ללידה בו ההתפטרות תיכנס לתוקף? האם ההתפטרות תיפגע באופן כלשהוא בדמי הלידה שלי? (שכן המטרה המרכזית היא להגדיל את שעות העבודה כדי להרוויח יותר בחודשים הקרובים וכן לקבל דמי לידה גבוהים יותר). תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

ככלל, ההתפטרות לא פוגעת בדמי הלידה שלך שכן הזכות לדמי הלידה מחושבת לפי כמות התלושים שקיימת מלפני הלידה (לפחות 10 מתוך 14 חודשים שקדמו או 15 מתוך 22 כדי לקבל דמי לידה מלאים, ומינימום של 6 תלושים כדי לקבל מחצית דמי לידה). אני ממליצה להתפטר רק אחרי הלידה, בדר"כ מקובל להתפטר עד חודש ימים לפני גמר חל"ד בתשלום, כלומר חודשיים וחצי אחרי הלידה.