דנה

חישוב דמי לידה לאחר אבטלה

היי, פוטרתי מעבודתי בתחילת הריון (שבוע 11), החברה נסגרה. כעת אני מתכננת לחתום אבטלה. שאלתי היא: האם חישוב דמי הלידה הוא לפי חודשי העבודה לפני שהתחלתי לחתום אבטלה או שדמי האבטלה נכללים בחישוב דמי הלידה. בנוסף, יש לי אפשרות לעבוד בעבודה אבל עם שכר נמוך משמעותית מהשכר שקיבלת עד כה. האם זה ישפיע לי על דמי הלידה?

הדר פלד-טל

אם יש מספיק תלושים אחורה (לפחות 10 מתוך 14 חודשים או 15 מתוך 22) אז דמי האבטלה לא ייכנסו לחישוב. אם אין מספיק תלושים אז יסתמכו גם על דמי האבטלה. באם תעבדי בשכר נמוך יותר אז השכר הזה בהחלט ישפיע על החישוב שכן החישוב נעשה לפי 3 או 6 תלושים אחרונים טרם המועד שבו הפסקת לעבוד.

דנה

10 מתוך 14 תלושים עד ליום הקובע? או עד ליום הלידה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

10 מתוך 14 או 15 מתוך 22 עד ליום הקבוע, כמובן