תמר

עבודה זמנית במהלך ההריון

היי, אני עובדת בחברה 3 חודשים על תקן זמנית. חודש שעבר גיליתי שאני בהריון, המנהל שלי הכניס אותי לשיחה ואמר שחשב שהבחורה שהייתה כאן לפני ושיצאה לחופשת לידה מוארכת לא תחזור אבל החליטה שחוזרת ולכן יש לי שבוע עד שיחזיר לי תשובה אם הוא יכול להשאיר אותי כאן ולהאריך חוזה לעוד חצי שנה יותר או פחות או לא. יש לי זכות כלשהי ? אפשר לדרוש הארכת חוזה? ואם לא, יש פתרון כלשהו? כי אני מאמינה שאם יפטרו אותי אז לא תהיה לי הכנסה כי מעסיקים לא יקחו אותי... אשמח לעזרה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

התשובה לשאלה שלך מורכבת מכמה נושאים; אם נקלטת לעבודה בחוזה זמני לתקופה קצובה אזי ניתן לסיים אותו עד וותק של שנה ללא צורך בהיתר ממשרד הכלכלה. אם את סבורה שמסיימים את העסקתך בגלל שנכנסת להיריון, זה כבר עשוי להיחשב לאפלייה ומצריך בדיקה ספציפית ומעמיקה כדי לאבחן איזו עילת תביעה יש כאן. אני מציעה לך לפנות ליעוץ פרטני כדי להבין מהן זכויותייך.