דליה

יעוץ משפטי לאחר לידה

הי, ילדתי לפני 4 וחצי חודשים, לאחר שמירת הריון של חצי שנה. אני לא מעוניינת לחזור למקום העבודה שלי, אך מעוניינת להיות זכאית לדמי אבטלה. אני מתגוררת כ 36 ק"מ ממקום העבודה. מבחינת רצף תעסוקתי, קיים לי רצף של שנה וחצי עד ליציאה לשמירת ההריון. איזה טפסים עלי למלא? חל"ת? ומה התזמון הנכון להגשה מבחינת זכאות לדמי אבטלה? האם לפני שמסתיימת חצי שנה מהלידה? האם ניתן לחזור לעבודה לפני שמסתיימים 9 חודשים מיום הלידה ולבקש/לגרום למעסיק לפטר אותי? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

השאלה לגבי מילוי טפסים אינה מובנת; יש להודיע על התפטרות תוך מתן הודעה מוקדמת כחוק למעסיק.בגמר תקופת ההודעה המוקדמת ניתן לגשת לחתום אבטלה בלשכת התעסוקה וניתן גם לבקש לבטל את תקופת ההמתנה, ולציין את המרחק ממקום העבודה וסיבות נוספות אם ישנן. לא ניתן לבקש מהמעסיק מכתב פיטורין שכן זה לא חוקי לפטר עובדת תוך 60 ימים לאחר חזרה מחופשת לידה.