דניאלה

האם זכאית לחופשת לידה ?

שלום רב , ילדתי בסוף אוגוסט 18, לפי החוק הייתי בחופשת לידה בת 26 שבועות והארכתי בעוד כ3 וחצי חודשים בהם הייתי בחל"ת . במשך תקופה זו המעסיק המשיך להפריש כספים לפנסיה וקרן השתלמות כדי לשמור על הרצף . גיליתי היום שאני בהריון שוב (לא מתוכנן), עתידה ללדת בע"ה בסוף ינואר 20 כך שמאז חזרתי מחופשת לידה יצא שאעבוד 10 חודשים. האם אהיה זכאית לחופשת לידה בת 26 שבועות בתשלום או רק 15 לאור כך שלא השלמתי רצף של 12 חודשי עבודה ? לא יודעת אם קשור אבל הותק שלי בעבודה הינו 3 וחצי שנים (כולל חופשת הלידה והחלת) תודה רבה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

הוותק שלך במקום העבודה הינו מעל שנה וכן הינך זכאית לחל"ד של 26 שבועות. אין הוראה המורה על פרק זמן של 12 חודשים בין לידה ללידה.