נעמה

שמירת הריון שמירת הריון יום הקובע

שלום וברכה. רציתי לדעת לפי מה נקבע לי תאריך שמירת הריון? הגשתי אישור רפואי שתאריכו 18 לחודש.בתאריך זה נבדקתי ונקבעה שמירת הריון. אולם המקרה המזכה ארע ב28 לחודש הקודם.אלא שאז לא קבלתי אישור לשמירת הריון אלא רק הפניה לבדיקה ומעקב. ממתי ביטוח לאומי אמור לחשב את היום הקובע לקבלת גמלה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

מהיום שבו נקבע ע"י הרופא המטפל שעליך להיות בשמירת היריון. אם התחלת עם אישורי מחלה כדאי לבקש מהרופא לקבוע רטרואקטיבית את תחילת השמירה מהיום הראשון שבו נתן לך אישור מחלה.