נטלי שיטרית

פנסיה לעובדת בשמירת הריון

המעסיק התחיל להוציא לי תלוש בתחילת שנה בספטמבר(מורה בחוגים לילדים).לפני כן עבדתי עם הקבלות שלי. יצאתי לשמירת הריון בסוף מרץ . המעסיק הפסיק לשלם פנסיה בטענה שאין לי רצץ של 6 חודשים. השאלה שלי האם החישוב הוא מתחילת ההריון (נובמבר) או תחילת שמירת ההריון (מרץ) ?. אני עובדת בעוד עבודה מעל לשנתיים האם הם מחויבים לשלם לי דמי הבראה בשמירת הריון? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כדי להיות זכאית לתשלום פנסיה בזמן שמירה ובזמן חופשת לידה צריך ותק של לפחות 6 חודשים לפני תחילת ההיריון. לגבי תשלום דמי הבראה בזמן שמירת היריון - תקופה זו נחשבת לוותק לצורך תשלום דמי הבראה.