בן

חלד חלת פיטורים ומה שבינהם

שלום אשתי עובדת שעתית במשך 4 חודשים, יצאה לשמירת הריון למשך 5 חודשים. כעת מבקשת להאריך חלת לשנה לצורך טיפול בילד. חודשיים לפני תום החל"ד החוקי,של 15 שבועות מבקשת חל"ת למשך שנה לצורך טיפול בבנה בשל מחלה. בינתיים יש שמועות מחברות שלה למשרד כי התקן והמחלקה שלה נסגרו. 1)האם מבחינה חוקית היא זכאית לחל"ת? האם המעסיק יכול שלא לאשר לה? 2)האם המעסיק חייב לשמור לה את התקן? 3)מה המשמעות של סגירת המחלקה והתקן? כמו כן נאמר לה בביטוח לאומי כי זכאית ל128 יום חל"ת ללא קשר לוותק בעבודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

היכולת לקחת חל"ת תלויה בוותק שצברה העובדת עד ליום היציאה לשמירה. אם עבדה רק 4 חודשים היא רשאית להאריך חל"ת של חודש אחד בלבד. כדי להאריך חל"ת עד גיל שנה צריך ותק של 3 שנים לפחות. לעניין סגירת המחלקה, המעסיק חייב להחזיר את העובדת לאותה עבודה או עבודה דומה או שוות ערך.אסור לפגוע בשכר למשך 60 ימים.