בתיה

ימי מחלה מול שמירת הריון

היי, יש לי שאלה לגבי ניצול ימי מחלה אל מול הפעלת שמירת הריון. הרופא אמר לי שעליי לנוח בבית עד להודעה חדשה, בשל צירים מוקדמים. לאור זה דיבר איתי על שמירת הריון. הבנתי שבשמירת ההריון השכר שלי הולך להיפגע משמעותית (תשלום מירבי של כ- 300 ש"ח ביום) ולכן רציתי לדעת האם אוכל לומר לרופא שאני רוצה להשתמש בימי המחלה שלי במקום בשמירת הריון? יש לי 90 ימי מחלה. כמו כן, האם המעסיק יכול לומר שהוא לא מאשר לי כמות כזו של ימי מחלה? אודה על תשובתכם בברכה בתיה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לפי החוק אין חובה לנצל שמירת היריון, מותר לך לבחור בימי מחלה, המעסיק לא יכול להתנגד. אם יש לך מספיק ימי מחלה צבורים, עליו לשלם.