שירי

דמי לידה - הריון עוקב

שלום רב, ילדתי את בתי הבכורה במרץ 19 כרגע הארכתי את חופשת הלידה וגיליתי שאני בהריון שוב. מהם התנאים לקבלת דמי לידה להריון הקרוב? מתי הכי מאוחר ביכולתי לחזןר לעבוד? והאם אני זכאית לדמי לידה אם לא אשוב לעבוד? הלידה צפויה להיות שנה מיום הלידה הקודם. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אם נכנסת להיריון בזמן חופשת הלידה בתשלום, ההיריון הנוכחי שלך נקרא היריון עוקב ואת תקבלי דמי לידה עליו לפי הלידה הנוכחית גם אם לא תחזרי לעבודה. אם נכנסת להיריון אחרי שהסתיימה תקופת חופשת הלידה בתשלום, תצטרכי לחזור לעבודה כדי לקבל דמי לידה, סה"כ תצטרכי לפחות 10 תלושים מתוך 14 חודשים שיקדמו ללידה או 15 תלושים מתוך 22, כאשר חודשי חופשת הלידה הנוכחית ייחשבו לתלושים לצורך העניין.

שירי

תהיי, תודה רבה על המענה המהיר. כניסה להריון בזמן חופשת הלידה בתשלןם נקבע לפי תאריך המחזןר האחרןן? כלומר, אם המחזור האחרון היה בתקופת חופשת הלידה בתשלןם זה נקרא הריון עוקב?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

רופא קובע מה תאריך תחילת ההיריון, בדרכ זה תאריך וסת אחרון. לפי מה שהרופא קובע.