מיכאלה

דמי לידה ועבודה בחל"ת עסק מעסיק משני

תודה רבה. אבקש עוד פוסט בעילום שם. שלום, מס' שאלות בנושא הריון ולידה: 1. האם אפשרי להגיש בקשה לדמי לידה לפני שיולדים, כלומר 4 שבועות לפני לידה? 2. האם בחל"ת במקום העבודה העיקרי (אחרי 3.5 חודשים של חופשת לידה) חוקי לעבוד כשכירה במקום עבודה משני ללא הודעה למעסיק העיקרי לתקופה של מס' חודשים (עד חזרה למקום העבודה העיקרי)? 3. האם למעסיק העיקרי יש דרך לדעת שבזמן חל"ת שעבדתי במקום אחר מס' חודשים? 4. האם בחל"ת ממשיכים לצבור ימי מחלה, חופשה, קרן פנסיה, קרן השתלמות? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

ניתן לצאת לחופשת לידה עד 7 שבועות לפני התאריך המשוער. אין תשובה בחוק לגבי עבודה במקום עבודה אחר בזמן חל"ת. אם מדובר במקום שעבדת בו לפני כן אני לא רואה מניעה לחזור לעבודה במקום השני ולהמשיך את החל"ת במקום הראשון. בחל"ת לא צוברים שום זכויות.