חני

הרעת תנאים במהלך ההריון

שלום רב. רציתי בבקשה לשאול, בשנת הלימודים הקודמת עבדתי כסייעת בגן שפה התנהגותי וקיבלתי תוספת קבועה במשכורת החודשית על כך שהגן מוגדר כהתנהגותי. אך בתחילת שנה זו -במהלך הריון - הועברתי על ידי המעסיק לגן שפתי שאינו התנהגותי וזה גרם לי הפחתה בשכר.מעבר לזה ישנה הפחתה נוספת של סעיף בתלוש בשם "תוספת מעונות" שניתן לעובדת על כל ילד שיש לה - שניתן לי בשנה הקודמת אך לא בזו הנוכחית. המעסיק טוען כי תוספות אלו הינם מיוחדות לגן התנהגותי ספיציפית ואינו מחוייב להם ברגע שהועברתי לגן רגיל. מאידך אני סבורה כי היות ולאורך השנה הקודמת המשכורת בפועל היתה גבוהה יותר אסור היה לו לגרום בצורה כל שהיא להפחתתה, מה גם שהבהרתי לו מפורשות על היותי נכונה להמשיך בעבודתי כסייעת בגן התנהגותי בכדי שלא תיגרם לי הפחתה בשכר.אשמח לחוות דעתך בענין, תודה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אסור להפחית בשכרה של עובדת במהלך היריון והדבר מצריך אישור של משרד הכלכלה. מציעה לך לבחון את הסוגיה לעומק ביעוץ פרטני.