רונדה

אי קבלת שי לחג ערב ראש השנה

שלום, אני בשמירת הריון, כל שנה בחג ועד העובדים מעניק תוי שי, ואף המעסיק עצמו מעניק תוי שי. בגלל שאני בשמירת הריון שללו ממני אף את קבלת השי. בושה וחרפה יחד עם זאת האם חוקי? תודה ושנה טובה :-)

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אין חוק שקובע חובת תשלום מתנה לחג, ועל כן הדבר תלוי בנוהג. אם נהוג במקום עבודתך לשלם לנשים שנמצאות בשמירת היריון, אכן בושה וחרפה. אם לא - אין מה לעשות חוץ ץמאשר לנסות ולטעון לאפלייה. מציעה לך לפנות ולהתעקש על זכותך לקבל מתנה לחג כמו שאר העובדים.