ברכה נוי

חוקי אבטלה וחופשת לידה

צהריים טובים, אני בשבוע העשירי להריון ורע לי מאוווד בעבודה, ביום חמישי האחרון הגשתי בלית ברירה מכתב התפטרות מכיוון שכבר לא עמדתי בסבל, רציתי לדעת האם אני אהיה זכאית לדמי לידה, גם ובמידה ומפאת הרעת תנאים (החלו לדרוש ממני לעבוד אחרי צהריים כשזה לא חלק מהחוזה) אני אקבל אבטלה מיידית ויצא שאני מסיימת אבטלה כחודשיים לפני הלידה. זה חשוב לי מאוד!!! תודה ענקית וחורף בריא

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אם הפסקת לעבוד בהיותך בהיריון ויש לך לפחות 10 תלושים אחורה מתוך 14 חודשים או 15 מתוך 22, תהיי זכאית לדמי לידה. לעניין דמי אבטלה, יש תקופת המתנה של 90 יום מאחר וההתפטרות שלך נחשבת להתפטרות לא מוצדקת. לפי דברייך אסור היה למעסיק לשנות את תנאי העסקתך בהיותך בהיריון, ללא אישור ממשרד הכלכלה. ייתכן והדבר עולה כדי אפלייה ומומלץ לבדוק זאת בשיחת יעוץ עם עו"ד, על מנת לאבחן אם יש עילת תביעה נגד המעסיק.