עודד נרקיס

התפטרות מעבודה לפני הלידה

שלום רב, שואל עבור אישתי שבהריון בשבוע 9. היא אינה מרוצה מהעבודה הנוכחית שלה שגם גורמת לה ללחצים מיותרים. מבקשים לדעת מה ההשלכות של התפטרות מרצון בשלב כה מוקדם של ההריון. מבחינת זכאות לדמי לידה, האם ניתן לחתום אבטלה עוד בזמן ההריון? וכו'

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

קודם כל, מציאת עבודה אחרת בהיריון היא בעייתית לכשצמה. שנית, מאוד תלוי מה הוותק שלה בעבודה הנוכחית שכן אם תתחיל לעבוד בעבודה חדשה היא לא תהיה מוגנת מפני פיטורים כמי שיש לה וותק של 6 חודשים ומעלה. התפטרות לכשעצמה מזכה בדמי אבטלה רק לאחר המתנה של 90 יום. לגבי דמי לידה, מבחן הזכאות לדמי לידה הינו - 10 תלושים מתוך 14 חודשים שקדמו ליום שבו חדלה לעבוד בהיותה בהיריון, או 15 תלושים מתוך 22 חודשים. לכן, שוב, יש חשיבות למספר התלושים מהעבודה הנוכחית או לקיומם של תלושים ממקום עבודה קודם.