סימונה

קרן פנסיה בזמן שמירת הריון

אני עובדת במקום עבודה 6 שנים בספטמבר 2019 יצאתי לשמירת הריון עדיין לא ילדתי ולאחרונה הבנתי שהמעסיק אינו מפריש לקרן פנסיה רציתי לדעת עם זה חוקי ??

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לא, זה לא חוקי, לפי הוותק שלך את זכאית להפרשות לפנסיה בזמן שמירת היריון (בהנחה שזו שמירה שמאושרת ע"י ביטוח לאומי או לחילופין תחת ימי מחלה צבורים).

סימונה

השמירה מאושרת ע"י ביטוח לאומי המעסיק טוען "כי ההפרשה מתבצעת במידה ונוצלו ימי המחלה בשמירת הריון ובמידה ושמירת הריון עוברת 91ימים את יכולה לתבוע את ביטוח לאומי והפנסיה" זאת התשובה שקיבלתי כאשר פניתי למעסיק

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

המעסיק טועה, אין כל ממש בדבריו. מציעה לו לקרוא את תקנות עבודת נשים (מועדים וכללים לתשלומים לקופת גמל), תשס"ח- 2008.

סימונה

תודה רבהה על המענה אני אדבר עם המעסיק מחר שוב ונראה מה היה ערב טוב