עמית לוי

ימי מחלה בחודש שמיני

אני שבוע 34 להריון רופא נשים נתן לי חופשת מחלה 30 ימים בשל כאבי גב ועם הקרנה לרגל הוא לא נתן לי שמירה כיוון שזה לא בעיה רפואית שמסכנת אותי או את העובר אבל בהחלט מגבילה משמעותית את יכולתי לעבוד . הבעיה שאין לי מספיק ימי מחלה .. האם בכל זאת אקבל תשלום מהמעסיק? ביטוח לאומי? הרופא אמר לי שאם אני רוצה רק הגבלות בעבודה ולא חופשת מחלה מלאה צריכה לפנות לרופא תעסוקתי העניין שעד שיהיה לי תור אבר אלד קרוב לוודאי .. מה מומלץ עבורי ? מתוסכלת ממש

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

במצבך את יכולה רק לקחת ימי מחלה, לא תקבלי שמירה מהביטוח הלאומי. אם אין מספיק ימי מחלה מעסיק לא חייב לשלם. במקרה כזה ואם אין ברירה את יכולה להקדים את חופשת הלידה, אבל זה יקצר את יתרת התקופה לאחר הלידה.