יהודה

הורדת אחוז משרה למורה בהריון

שלום, שמי רונית ואני מורה המועסקת דרך הבעלות (הכוונה לא ישירות ע"י משרד החינוך). המקרה כזה: 1. בתחילת שנת תש"פ הועסקתי בהיקף של 15.20 ש"ש (שעות שבועיות) 2. בחודש דצמבר הועלתה משרתי ל 20 ש"ש. 3. נכנסתי להריון ודיווחתי למעסיק בזמן ( עד שבוע 20 כפי שהחוק מחייב. בחודש מאי כבר הייתי בחודש חמישי). 4. עתידה ללדת ב 15.10.2020. 5. הבעלות, קבעו לי משרה נמוכה בשעה אחת לשנת תשפ"א שכן לטענתם, חישוב שנת תש"פ הוא לפי ממוצע שנתי (התחלתי ב 15 ועליתי ל 20 כאמור). לפי זה, אני נפגעת באחוז המשרה. האם זה חוקי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לפי דעתי זה כמובן לא תקין, אסור לשנות לך את אחוזי המשרה ללא היתר ממשרד העבודה. השינוי באחוזי המשרה הוא הבעייתי, ועליו צריכים לקבל היתר .