רחל קליין

חל"ת אחרי חופשת לידה

שלום, בתחילת תקופת הקורונה הייתי חודשיים לפני לידה, עקב המצב וסגירת המשרד הוצאתי לחל"ת. במהלך התקופה וחופשת הלידה יצרתי קשר עם המעסיק מספר פעמים, ע"מ לדעת אם עלי לחפש עבודה או לא, חודש לפני תום חופשת הלידה יצרתי שוב קשר, ואמרו לי שיחזרו אלי, ועכשיו - שבוע וחצי לפני תום החופשה הם פתאום ממליצים לי לחפש עבודה, ובנתיים - מוציאים אותי לחל"ת. זה חוקי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כדי להוציא אותך לחל"ת בהיותך בהיריון היה על המעסיק לבקש ולקבל היתר ממשרד העבודה, האם זה נעשה??? ואותו דבר גם כדי להוציא אותך לחל"ת או לפטר אותך בתום חופשת הלידה, לא ניתן לעשות זאת ללא היתר ממשרד העבודה ולא ניתן לקבל היתר אלא אם העסק נסגר או פשט את הרגל. פני לייעוץ פרטני כדי להחליט על המשך צעדייך.