סטפני פרץ

חלת לאחר חופשת לידה.

שלום, חופשת הלידה שלי אמורה להסתיים סוף חודש הבא. אני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה, יש אפשרות שאני אקבל חלת על מנת שתיהיה לי הכנסה כלשהיא? ומידה וכן מה עליי לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לפי החוק מותר לעובדת להאריך, בנוסף לתקופה שעליה היא מקבלת תשלום מהמוסד לביטוח לאומי, עוד רבע מן הוותק שצברה עד ללידה ולא יותר משנה מיום הלידה. לדוגמא, אם עבדת שנתיים עד יום הלידה מותר לך להאריך עוד 1/2 שנה חל"ת. מדובר בחופשה ללא תשלום. ככל שאת מתכוונת לחל"ת קורונה שבו מקבלים דמי אבטלה מהמדינה, זה צריך להיות ביוזמת המעסיק.