אליאן יהודה

הריון עוקב ויציאה לחל״ת

ילדתי ב22/5/20 בלידה שקטה ובחרתי לקחת את כל 26 השבועות של החל״ד. לאחר 11 שבועות נקלטתי שוב להריון. החל״ד מסתיים בסוף השבוע ואינני רוצה לחזור לעבודה. (אני עובדת בנק כ3 שנים ) האם אני יכולה לצאת לחל״ת? האם במהלך החל״ת אהיה זכאית לתשלום כלשהו מביטוח לאומי ? אם כן, ממתי ? אשמח לעזרתכם.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לפי דברייך נקלטת להיריון בהיותך בחופשת לידה בתשלום ולכן ההיריון הנוכחי הינו "היריון עוקב" מה שמזכה אותך בדמי לידה בלידה הבאה גם אם לא תחזרי לעבוד. לגבי יציאה לחל"ת, מותר לך לקחת חל"ת על חשבונך עד כרבע מהוותק שצברת בעבודה בפועל ומקסימום שנה מהלידה. על מנת לקבל דמי אבטלה בתקופה זו צריך לקרות אחד משלושה דברים: או שתתפטרי מהעבודה, ואז יש המתנה של 3 חודשים (ניתן לבקש ביטול תקופת ההמתנה במידה ואת עומדת באחד מהתנאים שבביטוח הלאומי), או שהמעסיק יוציא אותך לחל"ת קורונה (דרוש היתר של משרד העבודה), או שהמעסיק יצהיר שאינו יכול לקבל אותך חזרה לעבודה.