דודלזק אסיה

שינוי שעות עבודה ושכר לאחר חופשת לידה

שלום, עבדתי במכון שמיעה 4 שנים ויצאתי לחופשת לידה . היתי עובדת הרבה שעות ,ימי ראשון ורביעי 9:00 עד 19:000, ימי שני וחמישי 9:00 עד 17:00 וימי שלישי 9:00 עד 18:00 . פעם בשבועיים היה לי יום חופש בימי רביעי . כרגע אם אני מחליטה כן לחזור למקום העבודה אני מעוניינת לצמצם שעות עבודה (בלי קשר לשעת הנקה) רוצה לעבוד 9:00 עד 15:00 ולבקש שכר גבוה יותר . האם המעסיק יכול לצמצם לי שעות על פי בקשתי ? לפי מה שהבנתי אני אמורה לרשום להם מכתב שאני מעוניינת לצמצם שעות . כיצד עליי לפעול? ושאלה נוספת במידה ואני נכנסת להריון בחופשת לידה והמעסיק אינו מסכים להעלות לי את השכר ואני מחליטה שאני לא חוזרת לעבוד האם אקבל דמי לידה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אין שום חוק שמחייב את המעסיק לצמצם לך את המשרה כך שהוא יכול גם לא להסכים ואז הברירה היחידה שלך היא להתפטר לשם טיפול בילד ולקבל את כל הפיצויים. אם את נכנסת להיריון במהלך חופשת לידה בתשלום, זה קרוי היריון עוקב ותקבלי דמי לידה גם אם לא תחזרי לעבודה.