דיאנה

דמי אבטלה בגין חל"ת ( קורונה)לאחר חופשת ךידה

שלום רב, לאחר חופשת לידה ביקשתי מהמעסיק שלי לצאת לחל"ת ביוזמתי ( בתשלום- תקופת קורונה - חודש מרץ) בשל מרחק מעבודה מעל 40 ק"מ ובעיה בריאותית. המעסיק הסכים. האם אני זכאית לדמי אבטלה ( חל"ת) בגין התקופה? והאם בשל הנסיבות אני לא צריכה להמתין 90 יום? או שבגלל שלא התפטרתי אני לא זכאית לדמי אבטלה? יצוין כי זה היה בתקופת הסגר הראשון בגלל הקורונה. שבתי בספטמבר לעבודה לאותו מקום. תודה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אין זכאות רטרואקטיבית לדמי אבטלה, אם לא דיווחת ולא עשית התייצבות בלשכת התעסוקה אין אפשרות לקבל דמי אבטלה רטרואקטיבית. הנסיבות בהן אפשר לבקש דמי אבטלה בתקופת חל"ת אחרי לידה, ללא התפטרות מהעבודה, הן רק אם המעסיק מצהיר שהוא לא יכול לקבל אותך חזרה לעבודה