ליאור

התפטרות לאחר חל"ת אחרי לידה

שלום רב, אני עובדת באותה העבודה כ 6 שנים. ילדתי לפני כ 10 חודשים ומתוכננת לחזור לעבודה בעוד כחודשיים (שנה לאחר הלידה). הבוס שלי עדכן אותי שרוצים להעביר אותי לצוות אחר שיש בו מצוקת עובדים מכיוון שבצוות שלי יש מספיק עובדים ( בחודש האחרון גייסו לצוות 5 עובדים חדשים). אני לא מעוניינת במעבר לצוות אחר. במידה ואני מחליטה להתפטר האם אני זכאית לדמי אבטלה? לפיצויים כלשהם? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

מאחר ועברת את גיל 9 חודשים לא תוכלי לנצל את זכותך להתפטרות לשם טיפול בילד ולקבל את הפיצויים. יחד עם זאת, שינוי בצוות עשוי להיחשב כהרעת תנאים ואף כהפרה של חוק עבודת נשים, במקרה כזה התפטרות לרגל טעמים אלה עשויה לזכות אותך בפיצויי פיטורים וכן בפיצוי נוסף בשל אי החזרתך לתפקידך כמקודם, בניגוד לחוק עבודת נשים. מומלץ לגשת ליעוץ פרטני אצל עו"ד כדי לבדוק קונקרטית, האם שינוי הצוות עולה כדי הרעת תנאים ו/או הפרה של חוק עבודת נשים, ואם כן מחליטים לעשות מהלך של התפטרות, לבצע אותו בעזרה ובליווי של עו"ד.