שרה ו

שעת הנקה יומי או בכל מקרה?

שלום רב, חזרתי מחופשת לידה. אני מועסקת במשרה חודשית של 176 שעות בחודש, (בחוזה מוגדר 40 שעות שבועיות) כך שאני זכאית לשעת הנקה. מעולם לא הקפדתי על מספר השעות היומיות שאני עובדת כך שבפועל לא יצא שאני עובדת כל יום 8 שעות אלא יש ימים יותר קצרים ויש ימים שמפצים עליהם. לאחר החזרה מחופשת לידה, המעסיק אומר לי שאם אני לא עושה בדיוק 7 שעות, לא אקבל שעה שמינית. רציתי לדעת האם זה תקין? אם אני מחסירה 10 דקות אז חסר לי שעה ועשר דקות כי הפסדתי את שעת ההנקה?? אף פעם לא עבדתי 8 שעות יומיות. וכן בחוזה שלי רשום 40 שעות שבועיות. אודה לתשובה, תודה רבה!!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

הפרשנות של המעסיק איננה מגובה בשום חוק ולכן הוא טועה ופרשנותו מוטעית. חבל שמעסיקים "ממציאים" כל מיני שיטות פסולות כדי להתחמק מתשלום שעת הנקה. החוק אומר "שעה אחת ביום", ולא כתוב מהו אורכו של יום עבודה, אלא התנאי היחיד הוא - שהעובדת מועסקת במשרה מלאה כנהוג במקום עבודתה ולכל הפחות 174 שעות בחודש, לפי הנמוך מבין השניים.