טל כהן

שעות נוספות גלובליות

אני בהריון ובשבוע הבא אני אתחיל את החודש החמישי. כידוע, על פי החוק, החל מהחודש החמישי להריון, אסור למעסיק להעסיק אותי בשעות נוספות. אני מקבלת משכורת גלובלית שמורכבת מ"שכר יסוד" ומ"שעות נוספות גלובליות". יצוין, כי הגדרת "משרה מלאה" על פי חוזה ההעסקה שלי (ללא השעות הנוספות) היא משרה בת 9 שעות עבודה בכל יום. בפועל, אני עובדת בכל יום (ראשון-חמישי) 10 שעות לפחות בכל יום עבודה. בנוסף, גם בתלוש השכר יום עבודה מחושב ע"פ השכר הכולל (שכר בסיס + שעות נוספות). כמו כן, ההפרשות שלי מהמשכורת הן מהשכר הכולל. אני מעוניינת, החל מהחודש החמישי להריון, לעבוד 42 שעות שבועיות (כהגדרת "משרה מלאה" ע"פ החוק), כלומר, להגיע בימים א-ד ליום עבודה של 8.5 שעות וביום ה להגיע ליום עבודה של 7.5 שעות (סה"כ 42 שעות עבודה שבועיות). השאלות שלי הן: 1. האם אוכל לממש את זכותי על פי החוק לעבוד רק 42 שעות שבועיות למרות שבחוזה ההעסקה שלי "משרה מלאה" מוגדרת כ-9 שעות עבודה ביום (כלומר, 45 שעות שבועיות)? 2. האם המעסיק רשאי על פי החוק להוריד מהשכר הגלובלי את הרכיב של השעות נוספות הגלובליות או שפעולה כזו תיחשב לפגיעה בהיקף ההכנסה? אציין, שאני לא מעוניינת להוריד את היקף המשרה שלי, אלא להישאר במתכונת של מאה אחוז משרה, רק ללא השעות הנוספות (כלומר, לעבוד רק 42 שעות שבועיות במקום 50 שעות שבועיות לפחות).

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

שלום טל, לפי חוק המעסיק אינו יכול לחייב אותך להמשיך לעבוד בשעות נוספות בחודש החמישי. ניתן לאשר זאת רק בהסכמתך והאישור רופא. יחד עם זאת, מותר למעסיק לנכות משכרך (או ליתר דיוק להפסיק לשלם לך) את התשלום עבור שעות נוספות, אם אינך עובדת אותן. שימי לב כי יום עבודה של 8.5 (או 7.5) שעות אינו כולל הפסקה של חצי שעה שהיא על חשבון העובד.