לאה אזולאי

בירור בנושא הריון עוקב

שלום וברכה! נכנסתי להריון השני שלי בזמן חופשת הלידה בתשלום של ביתי הראשונה, מאז לא חזרתי לעבודה ( אני סטודנטית ארבעה ימים בשבוע, אם זה מוסיף משהו) רציתי לברר מספר דברים: א. הבנתי שאני יכולה לקבל מענק לידה לילד השני בסכום של ילד ראשון, האם אני צריכה להגיש תביעה מיוחדת לביטוח לאומי או שזה אוטומטי? ב. האם אני זכאית לדמי לידה? אם כן איך מחשבים אותם וכן אם אני זכאית לדמי לידה, האם בעלי יכול לצאת במקומי לחופשת לידה? תודה רבה!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לפי התיאור שלך מדובר בהיריון עוקב, המזכה אותך בדמי לידה על סמך גובה דמי הלידה הקודמים, גם אם את לא חוזרת לעבודה. יש לציין בטופס התביעה לדמי לידה כי מדובר בהיריון עוקב. לגבי האפשרות שבעלך יצא לחופשת לידה במקומך, זה אפשרי רק לאחר 6 שבועות ובמידה ואת חוזרת לעבודה.