נטע חלבניקוב

שינוי תפקיד לאחר חופשת לידה

שלום,לפני יציאה לחופשת לידה הייתי במשרה כלשהי שגם שם החלפתי מישהי לחל"ד אך לא החתימו אותי על חוזה כלשהו אך בזמן שהייתי בחלד המנהלת שהייתה מעליי בזמנו רשמה לי שהיא משאירה אותי בתפקיד ואף תדאג להעלות לי שכר.במהלך חופשת הלידה שלי עודכנתי שאני חוזרת לתפקידי הקודם(נציגת שירות).השכר לא רלוונטי מאחר היה אותו שכר אך התפיד היה משמעותי יותר עבורי.הוצעה לי עבודה אחרת מאחר ואיישו את תקידי הקודם עם ע"י מישהי אחרת ולכן הוצע לי תפקיד אחר ושם לאחר התעקשות קטנה הסכימו לתת לי תפקיד אחר שלקחתי כי לא רציתי לחזור לתפקיד המקורי שלי(נציגת שירות).האם זה חוקי?כמו כן האם יש חוק שאומר שאסור להעלות שכר לעובדת שחזרה מחופשת לידה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אין חוק שאוסר העלאה בשכר לאחר חופשת לידה. יש חוק שאוסר הפחתה. לגבי השינוי בתפקיד, לא כל כך ברור מה הנסיבות שהובילו לשינוי? האם צרכים ארגוניים נטו? או העדפה של המחליפה שלך על פנייך? צריך לבחון לעומק האם יש פה שינוי בחוסר תום לב ומטעמים אסורים, או לא.