משפטי– זאפ
משפטיפורומיםזכויות נשים בעבודהחופשת מחלה לאחר חופשת לידה

מנהלי הפורום

עו"ד הדר פלד טל

עו"ד הדר פלד טל

עוסקת בתחום דיני עבודה משנת 1997. בעלת משרד עורכי דין בתחום משפט העבודה העוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בתחום דיני העבודה ומעניק יעוץ, טיפול והכוונה בכל תחומי משפט העבודה. בנוסף, עוסקת עו"ד פלד-טל בתחום העסקת נשים וזכויותיהן בעבודה, אפליית נשים בהיריון ואחרי חופשת לידה וכן אפליה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

קביעת פגישה
0779977489
חזרה לפורום

חופשת מחלה לאחר חופשת לידה

נופ
נופר ו

היי, הייתי אמורה לחזור לעבודה בתאריך כלשהו שנקבע עם המנהל שלי. יומיים לפני התאריך עברתי תאונת דרכים וקיבלתי 22 ימי מחלה. ביקשתי לנצל אותם כי כביכול הייתי אמורה לחזור לעבודה. משאבי אנוש קבעו שלא אוכל לנצל את הימי מחלה מכיון שזה היה לפני חזרתי לעבודה. בגלל שהיית בחופשה ללא תשלום (מעבר לחופשת הלידה) בנוסף הם גם טענו שיש לי פחות ימים ממה שכתוב בתלוש (ולכן נראה לי שהם מנסים להתנער ממני) האם כל זה חוקי? מדגישה כי יש לי מכתב מהמנהל שלי שכתוב במפורש שהתאריך הנל הוא היום הראשון בעבודה.

RE:
עו"ד הדר פלד-טל
עו"ד הדר פלד-טל(נכתב ע"י: נופר ו)

אין לזה תשובה ספציפית בחוק אבל לכאורה את צודקת והמעסיק טועה. אם סוכם שאת חוזרת לעבודה בתאריך הזה וקרה מה שקרה, המעסיק צריך לשלם את ימי המחלה ככל שהם צבורים. הדבר היחיד שיכול להיות סייג לכך הוא, שמדובר בתאונת דרכים ובתאונת דרכים את אמורה לקבל פיצוי מחברת הביטוח שלך אז אני מיעה לבדוק גם את זה.