אוריאן

חישוב דמי הלידה אחרי חלת ופיטורים

ילדתי בדצמבר 22 ובזמן החופשה ללא התשלום נכנסתי שוב להריון. המעסיק פיטר אותי עקב צמצומים ולכן לא אחזור לעבוד בתום החלת. יש לי 15 תלושים מתוך 22 חודשים על פי איזה חודשים יחושבו דמי הלידה? (הרי שברבע השנה שלפני הפיטורים שהיתי בחופשה ללא תשלום)

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לפי הפרטים שמסרת את תהיי חייבת לעבוד, לפחות יום אחד, כדי שיהיה לך יום קובע ותהיי זכאית לדמי לידה. אם לא תחזרי לעבודה כלשהי לא תהיי זכאית לדמי לידה בכלל. רק אישה שעבדה במהלך ההיריון זכאית לדמי לידה. לעניין הפיטורים בזמן החל"ת הייתי ממליצה לבדוק האם ניתן היתר כדין לפיטורייך, שאם לא כן, פיטורייך אינם חוקיים.