משפטי– זאפ
משפטיפורומיםזכויות נשים בעבודהחזרה לאחר חל"ד לחברה בתהליכי פירוק

מנהלי הפורום

עו"ד הדר פלד טל

עו"ד הדר פלד טל

עוסקת בתחום דיני עבודה משנת 1997. בעלת משרד עורכי דין בתחום משפט העבודה העוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בתחום דיני העבודה ומעניק יעוץ, טיפול והכוונה בכל תחומי משפט העבודה. בנוסף, עוסקת עו"ד פלד-טל בתחום העסקת נשים וזכויותיהן בעבודה, אפליית נשים בהיריון ואחרי חופשת לידה וכן אפליה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

קביעת פגישה
0779977489
חזרה לפורום

חזרה לאחר חל"ד לחברה בתהליכי פירוק

ענת
ענת ככ

שלום חזרה לאחר חל"ד - החברה שעבדתי בה- סטרטאפ, נמצא בתהליכי פירוק. כרגע לא ברור אם יירכש, או יסגר, או מתי. אם כן ימשיך להתקיים בשם והנהלה שונים, לא ידוע אם אמשיך להיות נחוצה ובאיזה תפקיד או תנאים. שאלתי היא האם אני יכולה להתפטר בדין מפוטרת בשל שינוי התנאים ומצב חוסר הוודאות העתידי שהחברה נמצאת בו, על מנת שאוכל לקבל אבטלה מיידית. או, האם אפשר לדרוש שיפטרו אותי למרות שאני מוגנת. תודה

RE:
עו"ד הדר פלד-טל
עו"ד הדר פלד-טל(נכתב ע"י: ענת ככ)

שלום ענת, התפטרות בדין מפוטר בסיטואציה כזאת לא בהכרח תקנה לך אבטלה מיידית. לגבי פיטורים, ניתן לעשות הליך מקוצר של פיטורים בהסכמה בפני הממונה על חוק עבודת נשים כדי לקבל ממנה היתר בהסכמה. אני מציעה לך לברר עם המעסיק הנוכחי האם ידוע מה התוכניות לגבייך ואם יש כוונה לפטר אותך את יכולה להודיע שאת מסכימה לפיטורייך ומבקשת היתר בהסכמה. מענה זה מהווה מענה ראשוני בלבד ואינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי מעמיק ומסודר.