מנהלי הפורום

עו"ד הדר פלד טל

עו"ד הדר פלד טל

עוסקת בתחום דיני עבודה משנת 1997. בעלת משרד עורכי דין בתחום משפט העבודה העוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בתחום דיני העבודה ומעניק יעוץ, טיפול והכוונה בכל תחומי משפט העבודה. בנוסף, עוסקת עו"ד פלד-טל בתחום העסקת נשים וזכויותיהן בעבודה, אפליית נשים בהיריון ואחרי חופשת לידה וכן אפליה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

קביעת פגישה
0779977489
חזרה לפורום

אישה בהריון, החברה נכנסה לחדלות פרעון

רות
רותם

שלום, החברה שאני עובדת בה הגישה היום צו לפתיחת תהליכים עקב חדלות פרעון ובקשה למינוי נאמן זמני. בשימוע שיתפתי שאני נמצאת בתחילת הריון וטרם פוטרתי. מרבית העובדים פוטרו מלבד המקרים המיוחדים. לא שולם שכר עבודה אחד, פדיון חופשה, הבראה וכו׳. האם יש חשיבות לזמן שבית המשפט יפתח את הצו לפתיחת תהליך מבחינת קבלת הכספים? האם הנאמן יפטר אותי וישלם לי או ביטוח לאומי? מועד הפיטורים הוא רטרואקטיבי ושווה למועד הגשת הצו לפתיחת תהליך כשהוגש בבית משפט או שתאריך הפיטורים חל רק לאחר הדיון בבית המשפט? תודה

RE:
עו"ד הדר פלד טל
עו"ד הדר פלד טל

שלום רות, כדי לפטר אותך המעסיק צריך להגיש בקשה לקבלת היתר פיטורים לממונה על חוק עבודת נשים במשרד העבודה. עליו להמציא לך את הבקשה ויש לך זכות מלאה להגיב לה, בטרם מתן החלטה בה. ללא היתר זה לא ניתן לסיים את העסקתך. מועד הפיטורים ייקבע ע"י החלטת הממונה על חוק עבודת נשים (לפי החוק, המעסיק יכול לבקש היתר פיטורים עם תאריך רטרואקטיבי במקרה של חדלות פירעון). אם לחברה יש כסף אז החברה תשלם לך את זכויותייך, ואם אין כסף אז רק לאחר מתן צו פירוק תוכלי לפנות לביטוח הלאומי ולהגיש תביעת חוב לצורך קבלת תשלום על זכויותייך.

RE:RE:
רות
רותם

תודה רבה על התשובה המפורטת!מהו המועד הרטרואקטיבי שיקבע? תאריך הגשת הצו לבית המשפט או תאריך מינוי הנאמן? מה לגבי אבטלה? להבנתי במצב שאני נמצאת בו יתכן ואראה את הכסף עוד המון זמן האם עליי לפתוח בקשה לאבטלה על אף שאין לי מכתב פיטורים וסיום העסקה? האם יש אפשרות מהצד שלי באמצעות עורך דין לזרז את ההליך ולקבל את הכספים מהר יותר? האם כדאי לי כבר עכשיו לערב את סוכן הביטוח עבור הפנסיה?

RE:RE:RE:
עו"ד הדר פלד טל
עו"ד הדר פלד טל

התאריך ייקבע ע"י הממונה על חוק עבודת נשים בהתאם לתוכן הבקשה שתוגש, כרגע עוד לא הוגשה בקשה כך שאי אפשר לדעת. אכן ייתכן מצב שבו לא תקבלי מייד את הכסף, במיוחד אם למעסיק אין כסף לשלם. אני בהחלט מציעה ללכת להירשם לאבטלה ולהתחיל להתייצב בלשכת התעסוקה שכן הביטוח הלאומי עשוי לשלם לך תשלום רטרואקטיבי - רק במידה והתייצבת בלשכת התעסוקה. אם לא תתייצבי בלשכת התעסוקה גם לא תוכלי לדרוש תשלום רטרואקטיבי של דמי אבטלה.

RE:RE:RE:RE:
רות
רותם

הנאמן הזמני שלח לי מכתב פיטורין בהריון במקביל הגיש בקשה לממונה לעבודת נשים ולא כיתב אותי להעתק. חשוב לציין שתאריך הפיטורין במכתב שונה מזה שהגיש בבקשה לממומה לעבודת נשים הנאמן לא נתן לי זכות שווה לדון בבקשה והעביר את המכתב דרך hr. האם זה חוקי? האם מותר לי לרשום מייל תגובה ולכתב את הממונה לעבודת נשים? האם זה צעד מומלץ ולגיטימי. מידע חשוב טרם ניתן צו פתיחת הליכים בבית משפט, הנאמן ממשיך להעסיק עובדים בחברה וביקש מהשופטת זמן למכור את העסק כעסק פעיל. רב תודות

RE:RE:RE:RE:RE:
עו"ד הדר פלד טל
עו"ד הדר פלד טל

המעסיק חייב להמציא לך את הבקשה שהוגשה ואת חייבת.להגיב לה בהתאם להנחיות שתקבלי מהנציג שייצור איתך קשר. כרגע תמתיני לקבלת הבקשה מהמעסיק ותמתיני שייצרו איתך קשר מהממונה, ישלחו לך שאלון שתצטרכי למלא ולהגיב על הבקשה ויזמנו אותך לעדות טלפונית. כרגע אין צורך לפנות בעצמך אלא להמתין שייצרו איתך קשר.

RE:RE:RE:RE:RE:RE:
רות
רותם

האם אני חייבת להגיב למעסיק ( הנאמן הזמני)? הוא שלח אליי את העתק הבקשה יחד עם מסמך נפרד המבקש ממני לחתום על ״ הצהרת עובד בדבר קבלת מסמכי הבקשה מהמעסיק״ כאשר יש טעויות במידע האישי בתוך הבקשה וכן הסתייגויות שלי. האם כדאי לחכות לנציג הממונה לעבודת נשים שיתקשר אליי או להגיב למעסיק ולהתנגד לכתוב כולל תיקון? האם יש מסגרת זמנים שאני מחויבת בה להגיב למעסיק? תודה רבה

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:
עו"ד הדר פלד טל
עו"ד הדר פלד טל

כרגע מלבד החתימה שלך על האישור שקיבלת את החומרים אין חובה להגיב למעסיק, התגובה שלך תינתן במסגרת התגובה הכללית על הבקשה בפני הממונה על חוק עבודת נשים. מוזמנת לפנות למשרדי לצורך יעוץ אסטרטגי לגבי כתיבת התגובה וניהול ההליך בפני הממונה, בכללותו. מסגרת הזמנים היא תוך 12 ימים מיום שקיבלת את הפנייה מהמפקח מטעם הממונה.