מנהלי הפורום

עו"ד הדר פלד טל
עוסקת בתחום דיני עבודה משנת 1997. בעלת משרד עורכי דין בתחום משפט העבודה העוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בתחום דיני העבודה ומעניק יעוץ, טיפול והכוונה בכל תחומי משפט העבודה. בנוסף, עוסקת עו"ד פלד-טל בתחום העסקת נשים וזכויותיהן בעבודה, אפליית נשים בהיריון ואחרי חופשת לידה וכן אפליה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
העלאה בשכר בזמן חופשת לןידה
אני במקום העבודה שלי כבר 3 וחצי שנים, ילדתי ב 24/11/25 וכשחזרתי מחופשת לידה גיליתי שכל העובדים קיבלו העלאת שכר במהלך התקופה שבה הייתי בבית. אני היחידה שלא קיבלה. שאלתי את המנכ"ל אם הוא יעלה גם לי את השכר והוא אומר שלא הייתי בעבודה ולכן זה לא מגיע לי. זה נכון?

שלום מיטל, מה שאת מתארת נשמע לי לא תקין בכלל. למעשה המנהל שלך אמר לך שהסיבה שלא קיבלת העלאה בשכר קשורה ישירות לעובדה שהיית בחופשת לידה. אני מציעה שתעשי איתו שיחה כדי לברר על סמך מה ניתנו ההעלאות הקודמות ואם הן ניתנו על סמך שביעות רצון מהתפוקה בשנת הכספים הקודמת, והייתה כזו שביעות רצון גם ממך, אין שום סיבה שלא להעלות לך את השכר. תנסי להבהיר לו שעצם העובדה שהיית בחופשת לידה לא פוטרת אותו מלהעלות גם לך את השכר והטענה שהיית בחופשת לידה אינה טענה קבילה.