פרח

מחלה לקראת סוף ההריון

שלום, אני בשבוע 37 להריון וכבר מרגישה כאבי גב איומים, מאוד קשה לי עם הנסיעה לעבודה (במרחק 40 דקות נסיעה). לרשותי 15 ימי מחלה. התאריך המשוער שלי הוא 30.8 וזה התאריך שביקשתי לצאת לחופשת לידה ללא קשר ללידה. הרופאה שלי כבר נתנה לי 7 ימי מחלה ויש אפשרות להאריך אותם. אך רציתי לברר כי שמעתי שאם נמצאים במחלה מעל שבועיים ביטוח לאומי יחשיב לי את יום העבודה האחרון שלי לפני חופשת המחלה. האם זה נכון? או אני יכולה לצאת לחופשת מחלה 7 ימים ולחדש אותם? מה המלצתך? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

הביטוח הלאומי יחשיב את חופשת הלידה החל מהיום שיצויין בטופס התביעה לדמי לידה, ע"י המעסיק. אין שום בעייה לנצל ימי מחלה - בכפוף לכך שהרופא המטפל מאשר לך תעודת מחלה ובכפוף לכך שיש לרשותך ימי מחלה לנצל. כדאי לשמור על רצף של ימי המחלה, מבחינת התאריכים, כדי שלא יתחילו לספור לך מחדש את היום הראשון ללא תשלום, וכו'.

פרח

תודה רבה על המענה המהיר! השאלה האם המעסיק יתייחס לימי המחלה וירשום את התאריך של היום מחלה האחרון על הטופס לביטוח לאומי? כלומר הוא לא ירשום לי את היום העבודה האחרון לפני הימי מחלה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

המעסיק אמור לרשום את יום המחלה האחרון כיום אחרון שעבדת לפני הלידה, ולשלם לך את ימי המחלה שלך.