רלי

דרישת מקום העבודה להגיע לחפיפת עובדת חדשה בזמן שמירת הריון

שלום רב, במהלך חודש ספטמבר קיבלתי שמירת הריון. במקום עבודתי מצאו עובדת חדשה שתחליף אותי. התבקשתי להגיע למקום העבודה למשך שעתיים על מנת לבצע חפיפה לעובדת החדשה. אציין כי אני העובדת היחידה במשרד, ואין מישהו אחר שיוכל לבצע את החפיפה מלבדי. האם הדבר עלול לפגוע לי בגמלה העתידה להתקבל מביטוח לאומי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כעיקרון אסור להעסיק עובדת במהלך שמירת היריון. אם השעתיים הללו לא ידווחו ע"י המעסיק כשעות עבודה אזי לא תהיה שום בעייה עם הביטוח הלאומי.