עמוס

אי חזרה לאחר חופשת לידה

העובדת התקבלה לעבודה ורק לאחר כחודש וחצי הודיעה שהיא בהריון (אמצע חודש שלישי). סה"כ עבדה כשמונה חודשים . יצאה לחופשת לידה במהלכה היא לא שמרה על קשר אבל המנהלים בחברה כן ואף השתתפו באירוע שארגנה העובדת . החופשה הסתיימה אך העובדת לא יצרה קשר להארכת החופשה או לתהליכים אחרים . ידוע שמחובתה להודיע אך התנהלותה היא כמנתקת קשר (אולי חשה כך כי עבדה פרק זמן קצר יחסית ) מה החובות בחוק והאם יש כאן השמת מכשול לאחד הצדדים ? לתשובתכם אודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לא ציינת כמה זמן עבר מאז שהסתיימה חופשת הלידה. לעובדת יש זכות להאריך את חופשת הלידה בחופשה ללא תשלום, אך ראוי שהייתה מתלווה לכך הודעה למעסיק בעניין רצונה להאריך את חופשתה. הייתי מציעה למעסיק לפנות לעובדת ולשאול האם ומתי היא מתכוונת לשוב לעבודה, כדי שיוכל לתכנן את כוח האדם במשרד/במפעל.