קסניה מנחים

תשלומי אבטלה לאחר עבודה של שלוש שנים, מתוכם חמישה חודשים חופשת לידה

ביטוח לאומי לא רוצה לשלם תשלומי אבטלה, לאחר שפוטרתי מהעבודה בה הייתי שלושה שנים, בגלל שהייתי בחופש לידה חודשיים יותר ממה שנותנים, הם טוענים שלא עבדתי מספיק חודשים לפני הפיטורים ולכן לא מגיע לי תשלומי אבטלה, חשוב לציין שחודשיים אלה לא קיבלתי מהם שום עזרה חוץ מה3 חודשים שמגיע על חופשת לידה, האם זה נכון ? שלושה שנים מתבטלים בגלל שני חודשים ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לא זה לא נכון, הארכת חל"ד או חל"ד לא נספרת בתקופה הדרושה לוותק לצורך תשלום דמי אבטלה. יש לזה סעיף מפורש בחוק הביטוח הלאומי. אני מציעה שתגשי אליהם שוב ותדרשי לבדוק את זה שוב, ואם לא יעזור אז צריך לערב עו"ד מול הבטל"א.