נטלי

הארכת חופשת הלידה + התפטרות ופיצויי פיטורים

שלום. אני עובדת במקום עבודתי 3 שנים. ילדתי בחודש מאי. הארכתי את חופשת הלידה ל26 שבועות שמסתיימים עוד שבועיים. רציתי להאריך את חופשת הלידה מעבר לחצי שנה. האם אוכל לעשות זאת? מה משך ההתראה שעליי לתת? מה משך הזמן המקסימלי שאוכל להאריך את החופשה? והאם מקום העבודה חייב לשמור לי על התפקיד עד שאחזור (למשל בתום שנה?) לגבי פיטורים - אם אבחר להתפטר בתום הארכת חופשת הלידה (למשל אחרי שנה, אראה שאני רוצה להישאר עוד בבית עם הילד) - האם אני אהיה זכאית לפיצויי פיטורים? האם אוכל לחתום אבטלה? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אפשר להאריך את השהות בחל"ת (חופשה ללא תשלום) של עד רבע מן הוותק שצברת עד ליום הלידה, ובכל מקרה לא יותר מאשר גיל שנה. את החל"ת יש לספור החל מתום 14 שבועות. התפטרות למען טיפול הילד (המזכה בפיצויי פיטורים) יש לעשות עד גיל 9 חודשים בלבד. לגבי אבטלה, תהיה לך תקופת המתנה של 90 יום בטרם תוכלי לקבל דמי אבטלה.