יעל

חופשת לידה לעובדת זמנית

עבדתי בחברה כעובדת קבועה במשך שנה ו7 חודשים. לאחר מכן עברתי באותה חברה לתפקיד אחר על תקן זמני כמחליפה לחל"ד, ובזמן זה נכנסתי להריון. מעוניינת לדעת מה מחוייבות מקום העבודה כלפיי מבחינת הארכת התקן עד יציאה לחופשה לידה וחזרה למקום העבודה לאחריה. (יש לציין כי העובדת אותה אני מחליפה לא מתכננת לחזור בתום חצי שנה, והתקן שלי היה צפוי להיות מוארך למרות שהדבר לא כתוב במפורש בחוזה)

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לאור הוותק שלך מקום העבודה חייב לשמור לך על התפקיד ולהחזיר אותך לעבודה לאחר תום החל"ד, שאז תהיי מוגנת מפני פיטורים לפחות ל- 60 ימים.