בתיה

דמי לידה מביטוח לאומי - כשהמעסיק שלי הוא שותף בעסק שאני עובדת בו

שלום, אני לאחר לידה וביטוח לאומי לא מוכן לשלם לי דמי לידה..הכרתי את בן זוגי בעבודה ומשם התפתח לו הקשר.אציין שיש לעסק כמה שותפים ולא רק הבן זוג שלי והוא בכלל לא קשור למשכורות. לא שילמו ואף פתחו בחקירה נגדית בגלל שהבן זוג הוא המעסיק שלי אבל הוצהר מלכתחילה שהוא מנהל תפעולי ויש לו שותפים.. הבן זוג שלי לא מתעסק מעולם לא עם תלושים ולא משכורות הם סוחבים אותי כבר 3 חודשים עם להביא להם מסמכים מציינת שכל פעם כמעט אותם מסמכים האם זה חוקי ? האם זה נורמלי שנותנים לי לצאת לחופשת לידה אבל לא משלמים לי שקל ומכניסים אותי לחובות ? מה אני אמורה לעשות כמובן שלא מוצאים שום ממצא שרימית בתלושים . כל ההוכחות וכל התלושים מסודרים מול הכנסות משכורות לחשבון הפרטי שלי כמו תמיד עוד מלפני שיצאתי עם בן זוגי הנ"ל. תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

הביטוח הלאומי נוהג לקיים חקירה במקרה של העסקת קרובי משפחה, עליך להוכיח את האותנטיות של ההעסקה. ככל שתביעתך לדמי לידה תידחה מומלץ לפנות באמצעות עו"ד בערעור על ההחלטה, לביה"ד לעבודה.