שרון

זכויות עובדת בהיריון שעובדת פחות מחצי שנה

לפני חודשיים התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש ויום לפני תחילת העבודה גיליתי שאני בהיריון. אני עובדת פחות מחצי שנה לכן ארצה לדעת מה הזכויות שלי - האם מותר לבוס שלי לפטר אותי לפני היציאה לחופשת לידה? מתי עליי לספר שאני בהיריון? האם מותר לפטר אותי בחופשת הלידה או אחריה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לפי החוק יש לספר על ההיריון רק בחודש החמישי ואילך. אסור לפטר אותך אם סיבת הפיטורים היא ההיריון בלבד. לאחר ותק של חצי שנה הבוס יזדקק לאישור של משרד הכלכלה כדי לפטר אותך.