שרה רוזנבך

העברה למשרד אחר בתקופת הריון בשל מיזוג עסקים

אני בהריון בחודש שישי והמעסיק שלי מתמזג עם משרד אחר החל מה1/3/17 , המשרד החדש בו נתחיל לעבוד הרבה יותר רחוק לי מהבית מאשר המשרד הנוכחי, דבר שיגרום לי להצטרך לצאת מהבית בשעה יותר מוקדמת וגם לצאת מהעבודה יותר מוקדם בשביל להספיק להוציא את הילדים, או לחילופין למספר שעות עבודה נמוך יותר, רציתי לדעת האם זה נקרא הרעת תנאים כיוון שאין לי ברירה אלא לעבור למשרד הזה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כן זה בהחלט נשמע כמו הרעת תנאים שאת יכולה להתפטר בגינה ולקבל את מלוא פיצויי הפיטורים. המעסיק גם לא יכול להפחית לך את שעות העבודה ללא קבלת היתר ממשרד הכלכלה.

שרה רוזנבך

תודה, השאלה שלי האם אני צריכה לעשות את המאמץ ולצאת הרבה יותר מוקדם מהבית כדי לעשות את אותו מספר שעות עבודה שלי או שמעסיק חייב לתת לי את אותה המשכורת ללא מאמץ נוסף מבחינתי. לדוגמא כל צד נסיעה יקח לי חצי שעה נוספת סה"כ שמשתנה ביום זה שעה. האם אני צריכה לחייב אותו לשלם לי את זה כיוון שהוא הרע לי בתנאי העבודה כי המשרד עבר למקום רחוק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

את יכולה לדרוש פיצוי או תשלום ואת גם יכולה להתפטר בשל הרעת התנאים. שימי לב שסיטואציה כזו מחייבת יעוץ פרטני שמומלץ מאוד לקבלו כדי לעמוד על מלוא זכויותייך.