מעיין

העברת העסקה למעסיק אחר חודשיים לפני לידה

שלום, אני בחודש השביעי להריוני. אני עובדת כשנה וחצי אצל מעסיק אחד, עבור פרוייקט מסויים. הפרוייקט עובר כעת למעסיק אחר. כלומר- תלוש המשכורת שלי יינתן מהמעסיק החדש. האם הדבר יפגע בזכויותי לגבי יציאה לחופשת לידה של חצי שנה? (מאחר ואעבוד אצל המעסיק החדש רק כחודשיים וחצי עד הלידה). האם דבר זה נחשב הרעת תנאים, ומאפשר לי להתפטר ולקבל פיצויים? במידה וכן, האם קבלת הפיצויים פוגעת בפנסיה העתידית שלי באיזשהו אופן? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אם את ממשיכה לעשות את אותה עבודה ובאותו מקום עבודה, לא אמורה להיות שום בעיה. יחד עם זאת אני ממליצה להבהיר מהן זכויותייך, שלא תהיינה הפתעות. ואם ההעברה שלך למעסיק החדש תלויה בהסכמת לקלוט אותך, זה כבר סיפור אחר כי המעסיק היוצא חייב לקבל היתר לפיטורייך ממשרד הכלכלה!