מור

גמלת שמירת הריון כן או לא?

שלום רב, אני עצמאית בתחום היין- אשר 2/3 מהכנסותיי מגיעות מהעסק הפרטי. ה 1/3 הנוספים הגיעו עד כה מעבודתי במשרה חלקית במסעדה כשכירה. אופי העבודה במסעדה דורש ממני עבודה פיזית עד שעות מאוחרות בלילה ( כולל הרבה שעות על הרגליים וסחיבות), כמו כן טעימות יין. אני בשבוע 7 להריון ונאלצת להתפטר מעבודה זו בשל העומס הפיזי, ומכיוון שאין באפשרותי להמשיך לטעום יין. רציתי לדעת האם אני זכאית לגמלת שמירת הריון מביטוח לאומי, ובמידה וכן, מה הפרוצדורה הנדרשת להגשת הבקשה? בתודה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כדי לקבל שמירת היריון מהמוסד לביטוח לאומי צריך רופא תעסוקתי לקבוע אחד משניים: או שסוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה מסכן אותך או או העובר, או שבשל סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה, נבצר ממך לבצע את העבודה בשל ההיריון. אני מציעה להתייעץ עם רופא הנשים ולבקש הפנייה לרופא תעסוקתי, ובינתיים להוציא ימי מחלה מיום תחילת ההיעדרות ועד שיהיה אישור מהרופא התעסוקתי. לאחר שימלאו 30 ימים מיום שניתנה לך ההמלצה לשמירה, תוכלי להגיש את התביעה לגימלת שמירת היריון ולהמתין לאישור של המוסד לביטוח לאומי.